NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Choose your language:

Visual7.jpg

School Kerandangan

Sekolah_Kerandangan37

LombokCare heeft weer een nieuw project! Namelijk het renoveren van de basisschool / middelbare school in Kerandangan voor kinderen vanaf 7 t/m 16 jaar. Er zitten ongeveer 200 kinderen op de school. Ook is er een kinderopvang op de school aanwezig waar momenteel 22 kinderen naartoe komen. De lessen vinden plaats van maandag t/m zaterdag van 7.00 uur tot 12.00 uur. In de middag worden er geloofslessen gegeven en vaak zijn er in de namiddag activiteiten op de school zoals sport en spel.

De school is opgericht in 1998 door iemand uit het dorp. Deze man is inmiddels overleden en zijn familie draagt er nu zorg voor. De school is niet van de overheid maar het betreft een stichting.We werden in februari 2011 gevraagd om gastlessen Engels te geven. Dit hebben wij gedaan maar we schrokken zo erg van de toestand van het gebouw dat we besloten om ook hier een project van te maken.

Het dak van de school lekt verschrikkelijk. Waardoor in het regenseizoen meer dan de helft van het gebouw niet gebruikt kan worden omdat het naar binnen regent. Verder zitten er schimmels op de muren, zijn veel ramen en deuren kapot en de wc's werken niet.

LombokCare heeft een team van ouders en vrijwilligers uit de buurt bij elkaar verzameld en zijn begonnen met het renoveren van het dak. Aangezien het mensen uit het dorp zijn en het ten goede is van hun kinderen zijn er veel mensen die willen helpen. Wij zijn heel blij dat iedereen zo enthousiast is en uiteraard zijn de mensen heel blij dat de school van hun kinderen opgeknapt zijn & dat ze werk hebben!

En dan staat er nog iets moois te wachten. Eind april gaat het team van Go For Lombok weer met een groep naar Lombok. Deze keer gaan zij ons meehelpen het schooltje op te knappen! Men gaat weer schilderen, metselen, timmeren en leidingen aanleggen. En deze keer gaan ze zelf de tuin van de school aanleggen! Er staat dus weer heel veel moois te gebeuren!

Hier de foto's van de school in Kerandangan voor de renovatie!

Hier alvast enkele foto's van de renovatie van het dak!

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Bnnr Doneer UK

Share this page

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website by Barkey Media