NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Choose your language:

Visual4.jpg

Health projects

Buiten de grotere projecten van LombokCare, zijn er ook verschillende gezondheidsprojecten waar we onze steun aan bijdragen, zoals hazenlip operaties en steun aan individuele personen die geopereerd moeten worden. Daarnaast werken we ook samen met een aantal Nederlandse vrijwilligers (o.a. fysiotherapeuten, huidspecialisten, opticiens, een mondhygienist) die een of een aantal keren per jaar naar Lombok komen om zich bezig te houden met hun vakgebied en het verspreiden van kennis. Lees hieronder meer...

 


Hazenlip operaties in Rumah Sakit Gerung 2011

Van 10 t/m 12 november zijn er weer hazenlip operaties georganiseerd door de stichting Kita Peduli. LombokCare heeft ook dit jaar weer bij gedragen aan de operationele kosten van deze operaties. Debbie, Mindie en Apip zijn 11 november gaan kijken hoe de operaties verliepen.

Read more ...

 


Bezoek artsen augustus 2011

Afgelopen maand hebben we bezoek gehad van Herm en Celine van Stichting Healthy Isles.

Herm is dermatoloog in opleiding en Celine longarts in opleiding. Beiden willen zich inzetten om de gezondheidzorg in Indonesië te verbeteren.

We hebben in samenwerking met hun 3 dagen georganiseerd waarop mensen met huidklachten konden langskomen voor een gratis consult. Indien nodig werd er voor medicijnen gezorgd.
Een dag hebben we spreekuur gehouden op het opleidingstehuis in Sandik. Een andere dag in het dorp Kekeri (waar Jantine woont) en een bij ons thuis in Kerandangan.
Meer dan 50 mensen zijn op consult geweest. Van kinderen tot oudere mensen. De klachten liepen uiteen van infecties, bacterieën en eczeem tot zware huidaandoeningen.

 _DSC0385_verkleind

Read more ...

 


Anita, september 2007


In de tweede week van ons verblijf werden we benaderd door mensen die ons verzochten een kijkje te gaan nemen bij een gezin in het dorpje Kediri. Daar woonde onder slechte omstandigheden een echtpaar met het 4 jarige dochtertje Anita. Zij had een grote tumor boven haar navel.

Deze mensen waren al naar een dokter geweest maar deze had hun verteld dat hier niets aan te doen was . Ze moesten maar wachten totdat ze 7 jaar zou zijn. Na de tumor gezien te hebben en er foto’s van gemaakt te hebben zijn we naar een bevriende Nederlandse verpleegster gegaan die al 14 jaar op Lombok en Bali werkt. Haar hebben we de foto’s laten zien.

Zij heeft gelijk contact opgenomen met een specialist van het ziekenhuis in Mataram. Daar zijn we de volgende dag met Anita en haar ouders naar toe gegaan. Toen hij de tumor had gezien werd hij heel boos. Alweer een kind dat niet geholpen werd omdat de ouders geen geld hadden en superarm zijn. Dit gebeurde veel vaker zo vertelde . Hij heeft direct een aantal formulieren uitgeschreven en de volgende dag werd er al een echo gemaakt en bloed afgenomen. Voor de ouders moest een bewijs van armoede  geregeld worden . Dit ging via een bureau in de plaats waar ze wonen. Na al het papierwerk in orde te hebben konden we terug naar het ziekenhuis. Toen wij uiteindelijk weer terug moesten naar Nederland  was in ieder geval bekend dat Anita binnen twee weken geopereerd  zou worden. Jantine , de Nederlandse verpleegster zal ons verder op de hoogte houden over de resultaten.
Zo is maar weer bewezen hoe belangrijk goede contacten zijn om mensen echt te kunnen helpen.

anita_tumor

 

 


Operatiemarathon Gerung 2009

De lokale stichting Yayasan Kasih Sayang A.B.K., nodigde ons uit om op 15 mei met hun mee te gaan naar het ziekenhuis Rumah Sakit Gerung in midden-Lombok. Zij waren in samenwerking met een andere lokale stichting, Yayasan Kita Peduli, aan de slag gegaan met het regelen van operaties voor kinderen met hazenlipjes en/of open gehemeltes.

Zo hebben zij 4 specialisten uit Bandung laten komen, die vervolgens in Gerung voor 4 dagen aan de slag zouden gaan met operaties voor zo’n 70 kinderen.
Het enige wat ze voor deze 4 dagen moesten betalen was de huur van de operatiekamer, welke 3 miljoen rupiahs kostte (omgerekend zo’n €210,-). De doktoren waren geheel op eigen kosten gekomen!

sumbing

Aangekomen in het ziekenhuis stonden we versteld van het aantal kinderen dat er waren. Er waren zelfs 3 volwassen jongens bij met een open gehemelte en een hazenlip. Zij hebben nooit het geld ervoor gehad om er iets aan te laten doen. Maar vaak ontbreekt het ook aan kennis. Op Lombok komen zulke handicaps (hazenlipjes en open gehemeltes) erg vaak voor. Veelal is de oorzaak hiervan huwelijken binnen één familie.
De meeste kleine kinderen huilden erg veel, ze hadden geen idee wat hen te wachten stond. Begon er 1 te huilen, dan huilden ze opeens allemaal. Maar al met al is alles op deze dagen goed verlopen.

Wij vinden het natuurlijk super, dat zo’n geweldig project uitgevoerd kan worden op initiatief van 2 lokale stichtingen. Maar helaas ontbreekt het bij hen ook vaak aan financiële middelen. Gebrek aan 3 miljoen rupiahs betekent dus dat 70 kinderen zo’n operatie mislopen.

Dit project is zo goed verlopen, dat beide lokale stichtingen nu streven naar minimaal 1, maar het liefst 2 of nog meer van zulke ‘operatiemarathons’ per jaar. Zij hopen door middel van zulke projecten kennis m.b.t. het hebben van een handicap over te brengen aan de dorpsmensen.
 
 

Bnnr Doneer UK

Share this page

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website by Barkey Media