NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Learn more

I understand

Choose your language:

Visual8.jpg

Watertank project Sandik en Kekeri

We hebben in samenwerking met de lokale stichting YKS en de Asia Water Foundation 2 watertanks geplaatst in de dorpen Sandik en Kekeri.

Een deel van de materialen voor de watertorens, het belangrijkste natuurlijk de filters, werd door AWF opgestuurd vanuit Australië. In Indonesië denkt men al snel dat het bij importeren altijd op business gaat. Gelukkig hebben wij duidelijk kunnen maken dat het absoluut niet om een business gaat, maar om een sociaal project welk 100% ten goede komt aan de bevolking. Na een tijd sukkelen is het uiteindelijk toch gelukt om alle materialen ter plekke te krijgen.
Yayasan Kasih Sayang nam de verantwoordelijkheid over het andere deel van de materialen welke gereed gemaakt moesten worden. Zo moest er per project een gebied van 3 bij 3,5 meter worden afgezet waar de tank op zou komen. Bij het opleidingscentrum in het dorpje Sandik werd er een put gegraven vanwaar het water naar de tank zou worden gepompt. In het dorpje Kekeri word het water hiervoor uit een sloot gehaald.

Vrijdag 10 juli 2009 is bij het opleidingscentrum de watertank en filter geïnstalleerd, en op zaterdag 11 juli  2009 bij het dorpje Kekeri. Mark Steele (de voorzitter van AWF) was speciaal uit Singapore gekomen om te controleren of het goed geïnstalleerd zou worden. Op beide plekken is er nu schoon drinkwater voor iedereen! Maar liefst 10.000 liter per dag!

De laatste stap voor deze twee waterprojecten is educatie. Het feit dat er schoon drinkwater te krijgen is, wil nog niet zeggen dat ze er ook gebruik van maken. Het is belangrijk om de mensen te leren waarom het nu zo belangrijk is om dit water te gebruiken, en niet het water uit de vieze sloten en rivieren.  Een ander belangrijk onderdeel van educatie is dat men leert hoe ze de watertank en filter goed moeten onderhouden. Bij goed onderhoud hoeft de filter slechts 1 keer in de 10 à 15 jaar vervangen te worden. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van hoe vies het water is wat door de filter gaat.


Lees hieronder de nieuwste updates m.b.t. dit project:

 


Update juli 2009

Op zondag 31 mei hadden we een afspraak gepland met de voorzitter van de Asian Water Foundation dhr. Mark Steele. Hij is van origine Amerikaan en op dit moment woonachtig in Singapore.

Read more ...

Bnnr Doneer UK

Share this page

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to Twitter

© 2015 - Stichting LombokCare - privacy & cookies - website by Barkey Media